Diş Cerrahisi

siz sağlıklı olun, biz mutlu olalım.

Ağız içerisindeki tüm yumuşak dokuların (dil, yanak, dudak, tükürük bezleri vb.) dişlerin, çenelerin ve çene ekleminin her türlü rahatsızlığının ve hastalığının teşhisi ve cerrahi tedavileri gerçekleştirilir. Yapılacak işlemin tipine ve hastanın durumuna göre yapılması planlanan cerrahi işlemler lokal anestezi, bilinçli sedasyon veya genel anestezi altında yapılır. Bahsedilen tedavi çeşitleri şunlardır: Dişlerin normal ve cerrahi çekimleri, Gömülü diş çekimleri, Dental ve zigomatik implant uygulamaları, Preprotetik cerrahi operasyonları, Kemik ogmentasyonları, Travmatik diş ve destek doku yaralanmalarının tanısı, tedavisi ve uzun dönem takibi,

İlginizi Çekebilecek Diğer Tedavilerimiz

Beyaz Dolgu

İşlem yapılacak dişler üzerinde aşındırma yapmadan kompozit dolgu materyallerinin, bonding ajanları kullanılarak dişe uygulanması ile yapılmaktadır. Dental bonding sistemi dişler arası boşlukları kapatmada, dişlerde oluşan çürüklerde ve kırık diş restorasyonlarında estetik sonuçlar elde etmemize olanak sağlar. Dental bonding sistemi ile dişlerde bulunan küçük çapraşıklık, renklenme ve yapısal bozuklukları tamir edebilmekteyiz. Ayrıca, dental bonding sistemi ile yapılan tüm restorasyonların en büyük avantajı tek seansta bitirilebilmeleridir. Restoratif diş tedavilerinde bonding işlemleri en sık uygulanmaktadır. Dişlerde renk, şekil ve yapısal bozuklukları tedavi etmek için görsel ve fiziksel olarak dişlere en yakın malzemeler olan kompozit rezinler kullanılır. Bonding işlemi yapılacak bir dişte öncelikle küçük düzeltmeler ve gerekli görüldüğü takdirde minimal aşındırmalar yapılarak dişler işleme hazır hale getirilir. Ardından kompozitlerin dişlere bağlanmasını güçlendirmek için pürüzlendirme işlemleri yapılır ve adeziv bonding ajanları uygulanıp kompozit materyalleri, tabakalama tekniği ve bir heykeltraş hassasiyeti ile işlenerek dişlere istenilen şekil kazandırılır. Son aşamada ise yapılan restorasyonlar cilalanarak doğal parlaklık elde edilir. Yoğun çay, kahve ve sigara kullanılan durumlarda restorasyonlarda küçük renklenmeler oluşabilmekle birlikte belirli aralıklarla yapılan kontrol seanslarında bu renklenmeler kolayca giderilebilmektedir.

Diş Köprüsü

Ağızda diş kaybının olduğu durumlarda başvurulan bir protez türüdür. Sabit protez olarak da değerlendirilir zira köprüler siman türü yapıştırıcılarla ağız içinde sabitlenir. Köprü deyince en az iki adet ayak ve bir adet gövdeden oluşan bir yapıdan bahsetmekteyiz. Yani köprüler üç adet veya daha fazla dişten oluşur. Diş Destekli Köprü: Bu köprü türünde kayıp veya çekilmiş olan dişin iki yanında bulunan sağlam dişler bir miktar inceltilerek köprüye destek amaçlı ayak olarak kullanılır. Bu ayaklara sabitlenen protezler son derece kullanışlı ve estetik açıdan da başarılıdır. Kanatlı Köprü: Maryland köprü olarak da adlandırılan bu köprü komşu dişlere yapıştırılarak yapılır. Eksik diş yerine yapılan yapay diş, komşu dişlerin görünmeyen arka taraflarına tutturulur. Komşu doğal dişlerin arka yüzeyi pürüzlü hale getirilerek yapışkan madde eklenir. Yapay dişin iki tarafı da bu yapışkan maddelere geçirilerek sabitlenmiş olur. İmplant Destekli Köprü: İmplant Destekli KöprüÇoklu diş kayıplarında başvurulan bir yöntem olan implant destekli köprüler günümüzde yaygınlığını arttırmaktadır. Diş kesilmesi gerektirmez çünkü köprü ayağı olarak çene kemiğine vidalanan implantlar kullanılır. Özellikle komşu diş olmadığı durumlarda veya destek dişlerin zayıf olduğu vakalarda implantlı köprü çok uygun bir çaredir. Ancak implant yerleştirebilmek için çene kemik yapısının buna uygun olması gerekir. Bu konu diş hekiminizin değerlendireceği bir durumdur. İmplant planlaması yapılacaksa öncesinde diş tomografi çekilerek kemik miktarının ve yapısının incelenmesi yerince olacaktır.

RANDEVU

siz sağlıklı olun, biz mutlu olalım.